Het Boekwerk Rotterdam op de Kaart #17

Eerste uitgave van Jack Kerklaan en Oscar Vijfvinkel in samenwerking met Fred Burggraaf

Begin 2015 bedacht het illustere trio een boekje met Rotterdam als onderwerp.

Weetjes, trivia, verhalen, een sportquiz, bijnamen van Rotterdams bekende personen en gebouwen.
Met bijdragen van illustrator Pieter M. Dorrenboom en fotograaf Kees Spruijt.

Vol humor en luchtig van toon, met veel herkenbare Rotterdamse straatbeelden gefotografeerd door Oscar Vijfvinkel.
Het boekje is 124 pagina's groot.

Verkrijgbaar bij Donner, Snoeks, Kleine Kapitein en De Doelen. Uiteraard ook online te bestellen (klik hier).

 

Een uitgebreidere uitleg die de achterflap van het boek siert:

(klik hier voor de, door Jack Kerklaan, voorgedragen versie)

Het illustere trio Vijfvinkel, Kerklaan en Burggraaf hebben de uniek energieke, multi-mediamieke en politieke krachten gebundeld om in dit lijvige werkje de Rotterdamse onder- en bovenwereld op geheel eigen wijze te belichten. De veertigers en midvijftiger hebben hun excersieve underground en wederopbouwexpertise-sporen op divers maatschappelijk gebied in de ‘New Yorkste stad van Europa’ inmiddels diep-geworteld getrokken c.q. verdiend.
Niet gehinderd door enig zelfrespect, charme, brille en cachet-toonzet nemen ze (on)fris van de lever en met de nodige onnodige (on)zin, luim en scherts de Rotterdamse samenleving, een weinig aux serieux, flink op de korrel de maat en vervolgens u wel weer voor zich in!
Onder de bezielende begeleiding van de politiek geleedpotige Fred Burggraaf, taalvirtuoze sarrealist, journartist annex ergste woord- en zinspeler der natuur Jack F. Kerklaan plus onder getekende opmakert DjOk J. Vijfvinkel, maken we op en af met een onvolprezen gidsing van deze drie-eenheid in diversiteit die u nog lang zal heugen!
Dit alles is vanuit een onverdroten historisch hysterisch plichtsbesef voortgesproten om u letterlijk en stripfiguurlijk door de hedenthanse en toense ranzeflanzerige raddehatseflatserigheid van onze eigenste Roffa oftewel Maasstad Rotjeknor te loodsen. Waarvan acte en acne. Gordt u dan nu per direct (on)gefrankeerd vrij onverveerd in de bretellen, haarstukjes en eventuele protheses vast, want onderhavige omnibus-auteurs graven zich danig auto-bio en gaan flink van leer tekeer met hun lik op boekwerk-kunststuk, dat ontegenzeggelijk een prominente plek vermag op uw koffietafel en/of in de boekenkast!

Omslagvoorenrug

Website door Fuzz Dogs