Jack 'JFK' Kerklaan

Journalist, schrijver, presentator, stadsgids, fenomeen

Jackhead3def

Jack Kerklaan is één van Rotterdams beste vertegenwoordigers, die met twee benen in het leven staat met zijn niets en niemand ontziende enthousiasme

Een levenlang werken als journalist en ondertussen aanwezig in de Rotterdamse uitgaanswereld en varieté die Rotterdam altijd geboden heeft. Deze ideale ondeugende buurjongen communiceert op een directe wijze met zowel de man/vrouw van de straat als met politici en bedrijfsdirekteuren. Confronteert mensen op hun verschuilende dubbele waarheden, een Journalist de la Tourette of, in eigen gevonden woorden: journ-au-tist.
Geliefd bij ondernemers door zijn  continue ondernemende geest. Eeuwig op zijn motor, nieuwsgarend, door de regio trekkend en ondertussen plannen makend. Tegenwoordig tours organiserend waarvan hij de gids met het kapteinspak is. Dwars door de hardere wijken van Rotterdam, is dat eng? Volgens Jack juist goed voor 100 verhalen, door hem verteld. Nog grager laat hij het woord aan de winkeliers zoals Winti Fred van de West-Kruiskade waarmee hij huilend van de lach in toko staat. Net zo goed samen aan het woord met de bazen van Schmidt Zeevis, waarmee hij Katendrechtse herinneringen ophaalt, hoererij en vechtpartijen op een menselijk niveau bekeken, want daartussen opgroeiend is anders als op tv bekeken. De bezoeker kan veilig in de gebieden lopen achter Jack’s rug.

Nu heeft Jack een scheurkalender uitgegeven, samen met Oscar Vijfvinkel. Een vervolg op het (nog verkrijgbare) boekje met Rotterdamse trivia en beelden: Rotterdam op de Kaart #17 die werd bedacht en gerealiseerd door Jack samen met Fred Burggraaf en Oscar. Beide uitgaven met medewerking van illustratoren van hoog niveau als Robert ‘Sjors en Sjimmie’ van der Kroft en Pieter M. Dorrenboom. Vele fotografen leverden hun mooiste Rotterdam e.o. foto’s. We verwerkten ook veel tijdsbeeldfoto’s van Jack in de kalender, waar hij met frisse tegenzin in toestemde. Hij maakt liever 'portretten (interviews) van anderen.

 

Jack Kerklaan is in te huren als tekstschrijver en verslaggever.

Los-zand-verband presentatie-specialist, al dan niet met tv/radioregistratie.

Reisleidert door het Rotterdamse en Schiedamse met het bedrijf Rotterdam op de kaart tours.

Dagvoorzitterschap en bedrijfsadvies behoren ook tot de mogelijkheden.

 

BIO

Vara: Gesodemeurders met Felix Meurders, Popdonderplus met Bert Molenaar en Peter de Bie,
vliegend verslaggever voor Radio 1, 2 en 3 onderdelen, consumenten-programmma Kassa

Vpro: documentaires, losse items en tv-acteurs producties voor b.v. En Toen

RTV Rijnmond: programmamaker, presentator, razend-motor-reporter van en voor diverse geledingen

RTL 4/5: tv programma's Ooggetuige, Jack op ‘t Randje

Veronica: Deelder-reeks

BBC: Three Counties-bijdragen (district Londen)

AD/RD: artikelen en columns

Nieuwe Revu: verslaggever

Deelder BV: Dj en managing-participant

 

JFK-stijl laat zich ‘t makkelijkst vangen in de kwalifiquatie;
confronterend- informerend met de doorslaggevende nadruk op ludiek amuserend.
Avondvullende multi-interprebale (re) presentativiteit met theatrale vlijt gegarandeerd!

Website door Fuzz Dogs